top of page

"De behandeling is nog nooit zo aangenaam geweest".

Gebitsreiniging

Gebitsreiniging is essentieel om tandplak en tandsteen te verwijderen, waardoor het risico op tandbederf en tandvleesaandoeningen aanzienlijk wordt verminderd. Het behoud van een gezonde mond en stralende glimlach wordt hierdoor bovendien bevorderd. Daarbij helpt regelmatige gebitsreiniging ook bij het voorkomen van slechte adem, het verbeteren van algemene mondhygiëne én het behoud van de algehele gezondheid.

 

Tijdens een gebitsreiniging wordt de mondgezondheid beoordeeld, tandplak gekleurd, voorlichting en instructie gegeven en tandplaque en tandsteen verwijderd.

EMS Prophylaxis Master

Cleanic Mondzorg Rijswijk Mondhygienist AIRFLOW Prophylaxis Master

Wij werken met de Prophylaxis Master van EMS volgens de Guided Biofilm Therapy (GBT). Dit is de nieuwste behandelmethode op het gebied van professionele gebitsreiniging binnen de mondzorg. De GBT-behandeling biedt een grondige, pijnloze en efficiënte aanpak.

 

We gebruiken een combinatie van lucht, water en fijne poederdeeltjes om aanslag, tandplak en beginnend tandsteen weg te spuiten. Dit maakt de gebitsreiniging in de meeste gevallen pijnloos en zorgt voor heerlijk schone tanden. 

Deze methode ervaren veel mensen als een stuk prettiger en minder pijnlijk in vergelijking met de oude methode. Dit komt omdat we minder met de 'haakjes' hoeven te werken. Daardoor lig je bij ons een stuk meer ontspannen in de stoel.

Wil jij dit ook ervaren? Maak dan een afspraak met ons. Vaak kan je dezelfde week nog terecht.

pexels-karolina-grabowska-4202480_edited.jpg

Guided Biofilm Therapy (GBT) methode

Guided Biofilm Therapy streeft naar een uitgebreide en minimaal invasieve behandeling, met de nadruk op gepersonaliseerde behandelplannen die zijn afgestemd op de behoeften van elke patiënt. Door nadruk te leggen op preventie, educatie en grondige tandplakverwijdering, draagt GBT bij aan een betere mondgezondheid en helpt het parodontale ziekten en andere mondgezondheidsproblemen te voorkomen. 

Het GBT-protocol omvat verschillende belangrijke stappen, waaronder;

Beoordeling en Diagnose: De eerste stap is het beoordelen van de mondgezondheid van de patiënt, het identificeren van probleemgebieden en het diagnosticeren van eventuele problemen zoals gingivitis of parodontitis.

Kleuring van tandplak: Er wordt een kleuroplossing gebruikt om de tandplak op de tanden van de patiënt te kleuren. Dit helpt zowel de patiënt als de mondhygiënist om de gebieden in zichtbaar te maken die grondige reiniging nodig hebben.

Motivatie en Educatie: De mondhygiënist geeft persoonlijke tips en advies met betrekking tot de dagelijkse mondhygiëne.

Professionele gebitsreiniging: GBT maakt gebruik van verschillende instrumenten voor effectieve tandplakverwijdering:

  • Air polishing (polijsten): Deze techniek maakt gebruik van een mengsel van lucht, warm water en fijn poeder om tandplak, verkleuring en zachte afzettingen voorzichtig en efficiënt van het tandoppervlak te verwijderen, zonder het glazuur te beschadigen. Het tandoppervlak wordt gepolijst om het glad te maken en te zorgen voor een schoon en glanzend resultaat.

  • Ultrasone Scaling: Ultrasone instrumenten gebruiken hoogfrequente trillingen om tandsteen en tandplak van tandoppervlakken en onder het tandvlees te verwijderen. Hierbij maken we gebruik van de No Pain® technologie van EMS.

  • Handinstrumenten: Lokaal wordt indien nodig nog met traditionele handinstrumenten eventuele resterende afzettingen voorzichtig te verwijderd.

Fluoride Toepassing: In sommige gevallen kan een fluoridebehandeling worden toegepast om de tanden te versterken en extra bescherming tegen gaatjes of gevoeligheid te bieden.

Guided Biofilm Therapy Cleanic Mondzorg Rijswijk Mondhygienist

Gecertificeerd

Wij zijn een GBT-gecertificeerde praktijk. Dit betekent dat we voldoen aan alle eisen die EMS stelt om gecertificeerd te zijn.

GBT Certified Practice Cleanic Mondzorg Rijswijk Mondhygienist
bottom of page