top of page

Over ons

We ontvangen je graag in onze gloednieuwe, moderne en comfortabele praktijk in het gezellige oude deel van Rijswijk. De praktijk is met veel zorg ingericht om je bezoek aan onze Cleanic zou aangenaam mogelijk te maken.

Ontdek de voordelen van onze Cleanic

Cleanic Mondzorg Rijswijk Mondhygienist

Pijnvrije gebitsreiniging

We gebruiken een combinatie van lucht, water en fijne poederdeeltjes om aanslag, tandplak en beginnend tandsteen weg te spuiten.

Cleanic Mondzorg Rijswijk Mondhygienist

Nieuwste methoden en technieken

We werken volgens de nieuwste methoden en technieken én we werken uitsluitend met A-merken. Zo zorgen we voor de meest aangename behandeling met het beste resulaat.

Cleanic Mondzorg Rijswijk Mondhygienist

Geen wachtlijst

Wij hebben geen wachtlijst en je kunt dezelfde week nog terecht voor een afspraak.

Cleanic Mondzorg Rijswijk Mondhygienist

Geen verwijzing nodig

Wij zijn vrij toegankelijk. Dit betekent dat je geen verwijzing van de tandarts nodig hebt om bij ons behandeld te worden.

Cleanic Mondzorg Rijswijk Mondhygienist

Gratis parkeren

Wij zijn goed bereikbaar met het OV en de auto. Je parkeert tot 18.00 uur gratis bij ons voor de deur.

Cleanic Mondzorg Rijswijk Mondhygienist

Deskundig & vriendelijk personeel

Ons team bestaat uit ervaren en vriendelijke professionals die jouw zorg centraal stellen.

Duurzaamheid

In onze praktijk zetten we ons actief in voor duurzaamheid in de mondzorg. We nemen doelgerichte stappen om ons steentje bij te dragen aan een beter milieu en een verbeterde wereld. Deze inspanningen worden onderstreept door onze bewuste aanpak van verduurzaming binnen de organisatie en onze duurzame werkwijze.

Een concreet voorbeeld van onze inzet is het verminderen van ons papierverbruik door voor zoveel mogelijk digitale processen te kiezen. Dit betekent dat we afspraakbevestigingen, herinneringen, afspraakkaartjes en verwijsbrieven allemaal digitaal versturen.

Het verminderen van energieverbruik is van cruciaal belang in onze duurzame inspanningen. We hebben bewust gekozen voor een groene energieleverancier en streven ernaar ons energieverbruik te minimaliseren door het gebruik van energiezuinige apparatuur en het uitschakelen of in slaapstand zetten van apparatuur gedurende de nacht. Onze praktijk is alleen nog maar voorzien van ledverlichting om zo veel mogelijk energie te besparen.

Daarnaast dragen we ons steentje bij aan een schonere watercyclus door gebruik te maken van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen die voldoen aan het EU Eco-label. Dit vermindert het negatieve effect van weggespoelde schoonmaakmiddelen in het afvalwater.

Bewust van de afvaluitdaging die een mondzorgpraktijk met zich meebrengt, gaan we proactief om met ons afvalbeheer. Hoewel strenge hygiënemaatregelen hergebruik bemoeilijken, zetten we ons in om onze afvalproductie te minimaliseren door zorgvuldig afval te scheiden en bewust met materialen om te gaan.

Hygiëne

Ons hygiënebeleid is in lijn met de "Richtlijn Infectiepreventie in de mondzorgpraktijk". Zo kunnen we de veiligheid en gezondheid van zowel onze patiënten als ons team waarborgen. We hechten veel belang aan het bijhouden van de nieuwste hygiënerichtlijnen om zo gezamenlijk volgens de hoogste hygiënische normen kunnen werken. 

Naast onze gevestigde procedures en hightech apparatuur hebben wij nog een aantal extra maatregelen getroffen die bijdragen aan verbeterde hygiëne binnen onze praktijk;

  • We hebben geen spoelbakje op de unit, ook wel bekend als het spittoon. We hebben besloten om dit niet te gebruiken omdat we dit niet als hygiënisch beschouwen;

  • De aerosolen en spetters die vrijkomen tijdens tandheelkundige behandelingen kunnen in potentie infecties verspreiden bij personeel en patiënten. Door extra maatregelen te treffen, zorgen we voor het minimaliseren van mond gerelateerde aerosolen. Voorafgaand aan de behandeling vragen wij bijvoorbeeld iedereen te spoelen met een antibacterieel mondspoel middel. Dit zorgt voor een reductie van maar liefst 96% van de bacterial load in de mond en uiteindelijk dus ook in aerosolen. Om aerosolen verder te beheersen werken wij met een grote afzuiger in plaats van de kleine speekselzuiger. Goede bronafzuiging die de uitstoot van aerosol vermindert, verlaagd het risico van kruisinfectie en kruisbesmetting. Tot slot hebben we in onze praktijk een geavanceerd ventilatiesysteem dat constant de lucht ververst en zo een optimale luchtkwaliteit garandeert;

  • We beschikken over een afsluitbare sterilisatie ruimte waarin we gebruikt instrumentarium reinigen, desinfecteren en steriliseren (RDS). Op deze manier verzekeren we dat onze patiënten nooit in aanraking komen met gecontamineerd instrumentarium. In onze sterilisatieruimte hanteren we duidelijke kleurmarkeringen, waarmee we een duidelijk onderscheid maken tussen de schone kant (groen) en de vuile kant (rood).

Cleanic Mondzorg sterilisatie Rijswijk Mondhygiënist
bottom of page